Andra lång i Göteborg

Andra lång är en klassisk gata i Göteborg. Den sträcker sig från Järntorget till Masthugget och är ca. 700 meter lång. På denna gata finns det en rad av alternativa butiker, caféer och pubar som mest riktar sig till dagens hipsters. Andra lång tillhör stadsdelen Masthugget. I början av varje sommar sedan 2005 har man här en årlig fest. Det har inte funnits några officiella tillstånd eller arrangörer och man har fått viss kritik p.g.a. nedskräpandet, men man har ändå hållit på år efter år och för även en dialog med kommunen om att få ett officiellt tillstånd för att ha festen.

På Andra lång finns det en rad trevliga caféer, butiker och pubar att besöka. Här finns bl.a. Kellys, en pub för människor med mer alternativ stil. Kellys är en ölhall med vegansk mat och besöks frekvent av veganer och HBTQ människor. Bredvid Kellys ligger puben Kings Head. Kings Head är en mer klassiskt brittisk pub med en trevlig eftermiddagsbuffé som lockar många studenter. Man serverar buffé alla dagar från kl 17. Sedan finns även puben On Stage att besöka om man är lite mer rock-intresserad. On Stage är en rockbar som spelar allt från rock från 80-talet till Heavy Metal.

Andra lång här finns trevliga pubar att besöka

Caféer på Andra lång

På Andra lång finns det även ett antal mysiga caféer att besöka. Här finns t.ex. Café Publik som har funnits i mer än 10 år på andra Långgatan. Här hänger ofta trendmedvetna ungdomar. Caféet har även alkoholtillstånd. Här finns även caféet Two Little Birds, ett ekologiskt café som även har en galleria med konstutställningar. Här serveras uteslutande ekologisk vegetarisk och vegansk mat. Här kan du även besöka Dirty Records som är ett kombinerat café och skivbutik. Här kan du njuta av en kopp ekologiskt och rättvisemärkt kaffe samtidigt som du bläddrar bland skivbackarna för att se om du kan hitta något fynd på skivfronten.