Jazzå – bar och restaurang

Jazzå är Göteborgs klassiska jazz- och bluesbar med långa anor. Baren brukade vara belägen på Andra Långgatan, mitt i hjärtat av de gamla arbetarkvarteren nedanför Masthugget. Idag ligger Jazzå förankrat vid Packhuskajen, närmare bestämt ombord på S/S Marieholm, en gammal ångare som stannat till bredvid Göteborgsoperan och museet Maritiman. Matsalen och den inglasade baren på övre däck ger en autentisk och rustik seglarkänsla hos besökarna där mycket av inredningen och detaljerna är kvar från tiden då fartyget tuffade fram på havet. Ta en öl och slappna av till ljudet av jazziga toner eller ät en genuin trerätters västkustmåltid med smak från havet.

På Jazzå kan du givetvis äta gott hela dagen. Få en försmak av menyn med deras luncherbjudande eller kom dit senare på eftermiddagen för att smaka av kvällsmenyn. Doften från havet och utsikten över Hisingen i solnedgången är pittoresk och klassiskt göteborgsk. Maten som erbjuds går i havets tecken med en traditionell fisk- och skaldjurssoppa eller den lokala favoriten räkmacka. Du kan också hitta typiskt svenska rätter som kantarellpaj eller hjortytterfilé på menyn. Är ni ett större sällskap som vill testa maten på S/S Marieholm erbjuder de dessutom trerätters sällskapsmenyer eller olika varianter av buffé. Ta med kollegor från andra städer på skaldjursbuffé eller varför inte testa en italienskinspirerad buffé.

Jazzå bjuder på livemusik, god mat och dryck

Jazzå – musiken i centrum

Jazzå vore ju inte värt sitt namn om det inte vore för musiken. Du hittar bluesdoftande underhållning eller jammande jazzband varje fredag och lördag, ofta på torsdagar och även på vissa tisdagar bjuds du på musikunderhållning. Lördagseftermiddagarna innebär bluesjam och varannan torsdag är temat classic jazz. Det mycket populära eventet stenkakslounge äger rum varannan tisdag. Under dessa kvällar är det musikdirektör Bengtsson som låter dig lyssna till toner från en svunnen tid, samtidigt som han bjuder på en och annan lustig anekdot om musiker du knappt visste fanns. Gillar du jazz och blues kommer Jazzås schema ombord på S/S Marieholm passa dig året runt.