Ola Bjurman och hans blogg om musik

Ola Bjurman eller Doctor Guitar som han även kallas, föddes den 13 september 1962 i Borlänge i Dalarna och är rocksångare, gitarrist samt kompositör. Smeknamnet kommer av att han lagar och renoverar gamla gitarrer från sin affärslokal i Göteborg samt bloggar om gitarrer och tillbehör. Ola Bjurman har genom åren varit med och sjungit och turnerat tillsammans med flera stora svenska artister som Mikael Rickfors, Plura Jonsson och Louise Hoffsten, men nu fokuserar han på det egna bandet Bjurman band. Gruppen, där Bjurman är sångare och gitarrist, bildades redan 1992 och de andra medlemmarna består av Nikke Ström, Bengan Blomgren och Tomas Olsson.

Ola Bjurman drev under några år musikwebbplatsen Recommended music /From a friend, där hans bror Per Bjurman, den före detta musikjournalisten och numera utrikesreportern på Aftonbladet, delade med sig av sina musiktips. Sidan var en social musikplattform där musikintresserade kunde dela sina tankar och åsikter samt ta del av musiktips från andra. Förutom att själv spela med i band och ge ut skivor driver Bjurman även nämnda reparationsverkstad för gamla gitarrer mitt i Göteborg. I sin blogg skriver han flitigt om alla de vintageinstrument som med varsam hand repareras där för att återfå sitt gamla ljud och bli som nya igen.

Ola Bjurman och Doctor Guitar

Doctor Guitar startades redan 1984 och drevs då av Clas Yngström i Borlänge. Ola Bjurman övertog rörelsen 1991 och har sedan dess byggt, köpt och sålt gitarrer, förstärkare och tillbehör som håller riktigt hög klass. I Bjurmans blogg dyker det då och då upp riktiga pärlor för gitarrentusiasten och den köpsugne kan besöka butiken eller mejla för vidare kontakt. Bjurman har även drivit den egna bloggen Blå toner och röda ideal där han skrev om sin musik, tipsade om bra skivor, artister och skrev både om livet i hemstaden Göteborg och om turnélivet. Som bloggnamnet antyder var även en del av innehållet av politisk karaktär.

Ola Bjurman bloggar om musik och renoverar gitarrer