HelloFresh

HelloFresh Recension

Den mest prisvärda matkassen i Sverige!
HelloFresh Logga
Olika HelloFresh matkassar
HelloFresh betyg
  • Pris
  • Kvalitet
  • Valmöjligheter
  • Leveranser
4.8

HelloFresh recension - Testad av Sofia

HelloFresh erbjuder en mängd olika matkassar med svenska råvaror och recept som är njutbara och lätta att tillaga hemma. De skickar med kryddblandningar och liknande, så du inte behöver ha alla basvaror hemma. Med HelloFresh så får du en flexibel prenumeration med många recept för olika koster och preferenser, såsom för veganska, vegetariska, familjevänliga och kalorismarta recept. Du har även möjligheten att välja ingredienser för två eller fyra personer och tre till fem recept per vecka. Varje vecka finns även runt 20 olika recept att välja mellan och du kan bygga ihop din egen matkasse, så du inte behöver förlita dig på matkassen enbart innehåller saker som du gillar. HelloFresh pris Priset för HelloFresh matkassar är från 520 kronor per vecka, och det billigaste portionspriset är 49,5 kronor. Du kan avbryta eller pausa prenumerationen när som helst, så om du inte är hemma under en vecka så behöver du inte betala för en matkasse den veckan. Sammanfattning Om du letar efter den mest prisvärda matkassen i Sverige så kan du inte gå fel med HelloFresh! Det är en bra och flexibel tjänst med goda recept till ett riktigt bra pris, vi tycker verkligen att den är värd att testa! Och om du använder vår kod så kan du få ner priset till endast 39 kronor per portion, så du kan spara pengar genom att testa HelloFresh, helt utan bindningstid!

Det bästa med HelloFresh

Billiga matkassar
Håller en bra kvalite trots priset
Bra rabatt
Gör det billigare än att köpa i butik
Svenska råvaror
Bättre för miljön med närproducerat
HelloFresh Fakta
Lanserad2011
Hemsidahellofresh.se
Pris per matkasse569-989 kronor
Pris per portion49-95 kronor
Rabatt: 1177 kr med vår länk!
Fördelar
Billiga matkassar
Svenska råvaror
Bra leveransalternativ
Nackdelar
Vi önskar att det fanns några fler recept varje vecka
Testa HelloFreshAnvända koden HELLOAFF1177 och spara upp till 1177 kr!
?

Vanliga frågor om HelloFresh

HelloFresh levererar till nästan hela Sverige, men om du vill veta om de kan leverera till dig så är det bara att besöka HelloFresh.se och skriva in din adress efter att du har valt din matkasse och registrerat dig.

HelloFresh priser börjar på 49,45 kronor per portion, och deras billigaste matkasse kostar totalt 569 kronor med frakt inkluderad. Dessa priser är dock utan rabatten på 1177 kronor som du får på dina första fyra matkassar med vår kod.

Ja, HelloFresh erbjuder en generös rabatt på upp till 1177 kronor för nya kunder. Du behöver bara klicka på den här länken ”hellofresh.se” för att ta del av rabatten!

Ja, HelloFresh-måltiderna är utformade av nutritionister och kockar med målet att ge näringsrika, balanserade måltider. Så för de flesta människorna så är HelloFresh nyttigare än att laga mat själv.

Ja, HelloFresh har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan och använder återvinningsbara förpackningar när det är möjligt. De arbetar också hårt för att hitta ingredienser som är närodlade för att minska deras klimatpåverkan.

Sen så är matkassar nyttiga i allmänhet då de gör så att man gör färre impulsköp av matvaror som man aldrig äter.

Ja, HelloFresh har en vegetarisk matkasse som du kan beställa om du vill undvika kött. Du kan ofta även skräddarsy den så att då får med veganska recept istället.

HelloFresh erbjuder ingen färdig glutenfri matkasse, men du har möjlighet att välja glutenfria recept när du väljer rätter för din matkasse. När du väljer rätter för din matkasse, välj helt enkelt recept som är märkta inte innehåller några glutenhaltiga ingredienser.

Testa HelloFreshAnvända koden HELLOAFF1177 och spara upp till 1177 kr!

Vad är HelloFresh?

Om du är en upptagen förälder som ibland kämpar för att få middag på bordet är du inte ensam. Enligt en nyligen genomförd studie säger nästan 60 % av föräldrarna att de inte alltid har tid att laga en hälsosam måltid från grunden. Men det finns goda nyheter: det finns en lösning som kan göra middagstiden enklare och mindre stressig. HelloFresh är en leveranstjänst för matkassar som tar bort gissningen från matlagning genom att leverera allt du behöver för att laga en god och hälsosam måltid i en enda låda. Här är vad du behöver veta om HelloFresh och hur det kan hjälpa din familj att äta bra!

Hur HelloFresh fungerar

Varje vecka får du en matkasse med färska ingredienser och recept för att laga tre måltider. Recepten är lätta att följa och och i vår erfarenhet tar de bara 30 minuter eller mindre att göra. Så även om du har ont om tid kan du ändå få en bra middag på bordet snabbt. Dessutom är alla ingredienser färdigmätta och hackade, så du behöver inte spendera en lång tid på att förbereda. Det är bara att följa receptkortet och njuta!

De här tiderna levererar HelloFresh

Om du bor i en av storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö så ger HelloFresh dig ett par olika alternativ när det gäller dina leveranser. Du kan antingen få din matkasse på vardagar mellan klockan 17:00 och 22:00. Om du hellre får din matkasse levererad under helgen så kan du få det på söndagar mellan klockan 12:00 och 21:00.

För övriga delar av Sverige kan HelloFresh leverera på vardagar mellan klockan 07:00 och 18:00.

Om du inte kan vara hemma vid leveransen kan du ange instruktioner i din beställning, då kan HelloFresh lämna din mat på ett säkert ställe.

De största föredelarna med HelloFresh

Det finns många fördelar med att använda HelloFresh, dessa är allt från att det är enklare att få vardagen att gå ihop, till att säkerställa att du och din familj äter hälsosam och god mat.

Slipp butiksstressen

Det antagligen bästa med HelloFresh, och andra matkassar för den delen, är att inte behöva stressa i en butik för att köpa ingredienser. Allt kommer till din dörr, så det är bekvämt och stressfritt. Dessutom upskattar är alla ingredienser färska och då de kommer direkt från odlarna.

Hälsosammare matvanor

HelloFresh har lagt ett stor fokus på att få deras kunder att ha hälsosammare matvanor. De har en mängd olika recept och alla är skapade med råd av näringsläkare. Så du kan vara säker på att du äter hälsosamma måltider varje vecka.

Mer varierade middagar

Ett stort plus är att HelloFresh erbjuder en mängd olika måltidsalternativ som passar alla smaker. Det finns klassiska recept som korvstroganoff och kyckling parmesan, liksom mer äventyrliga alternativ som thailändsk grön curry med risnudlar eller rostad blomkålsbiff med toskansk farroskål. Då du får välja dina recept själv så kan du succesivt testa dig på de mer äventyrliga recepten, och om du har tur så är det något du upptäcker att du verkligen gillar! 

Många olika matkassar att välja bland

HelloFresh erbjuder en mängd olika matkassar att välja mellan. Du kan välja den familjevänliga kassen, som är perfekt för dig som vill ha en vardagsmat med allt det grundläggande. Eller så kan du prova deras vegetariska kasse om du vill minska ditt köttintag eller är en vegetarian/vegan.

Stor flexibilitet

HelloFresh är också flexibel – om du vet att du inte kommer att vara hemma ett tag eller vill hoppa över en vecka på grund av en annan anledning kan du enkelt skjuta upp din leverans eller pausa din prenumeration. Och om du har några kostrestriktioner kan HelloFresh tillgodose dem; välj bara en kasse som passar dig, och du får då alla dina recept skräddarsydda efter dina behov.

Det här bör HelloFresh förbättra

HelloFresh gör många bra saker, men det finns vissa saker som vi tycker att de kan förbättra. Dessa är inte några så kallade ”deal breakers”, men de hindrar tyvärr HelloFresh från att få ett perfekt betyg.

Förbättra leveransalternativen

Leveransalternativen för HelloFresh är ganska begränsade. Därför tycker vi att HelloFresh kan och bör förbättra leveransalternativen genom att erbjuda fler tider och dagars leverans, inklusive lördagar och söndagar för hela Sverige, för att passa kundernas olika scheman.

Fler recept varje vecka

Vi känner definitivt att HelloFresh lägger mycket jobb på att bygga ihop sina 18 recept varje vecka, dock så önskar vi de kunde erbjuda några fler av dem. En av deras största konkurrenter i Sverige, Linas Matkasse, erbjuder ett mycket större urval av recept, hela 80 stycken, och även de har en hög kvalitet. Men vi måste tillägga att vi inte har haft något problem att välja 5 recept vi gillar varje vecka.

Erbjud vegansk och glutenfria kassar

Förutom sina kött- och vegetariska kassar skulle HelloFresh också kunna erbjuda veganska och glutenfria kassar. Detta skulle vara bra för dem som har allergier eller särskilda kostbehov och som vill ha ett bekvämt sätt att köpa sina matvaror.

Möjligheten att filtrera recepten

Även fast HelloFresh inte erbjuder färdiga veganska och glutenfria kassar så kan du oftast bygga ihop dina egna då du kan välja mellan 18 recept varje vecka. Tyvärr så har HelloFresh inte något sätt att filtrera sina recept så att du bara ser recept som är exempelvis veganska. Detta är en förändring som vi tror är lätt för dem att implementera, och som skulle underlätta för deras kunder med speciella kostbehov.

HelloFresh Pris

HelloFresh har olika priser på sina matkassar beroende på dessa tre faktorer, vilken matkasse du väljer, hur många recept du vill ha varje vecka, och hur många portioner du vill att varje recept ska vara.

Deras priser varierar från 569 kronor för tre recept för två personer till 989 kronor om du väljer fem recept för 4 personer. Dessa priser inkluderar dock leverans, och har inte med någon av de generösa rabatterna som HelloFresh burkar erbjuda.

I nästa sektion så kommer vi att att visa de exakta priserna för matkassar hos HelloFresh.

Olika HelloFresh kassar

Det finns flera olika matkassar hos HelloFresh så du kan välja den som passar bäst för dina behov. Du kan välja kassar som passar olika kostrestriktioner, såsom vegetariska kassar eller glutenfria kassar. Men det är inte det enda, du kan också välja kassar för olika typer av kassar beroende på vilka typer av maträtter du vill ha, exempelvis barnvänliga maträtter eller snabba och enkla recept. De flesa kassarna kan du få upp till 5 recept per vecka, bara världens kök kassen och premium kassen är annorlunda. Här är alla kassar hos HelloFresh:

HelloFresh vegetariskt kassen

HelloFresh vegetariska matkassar är perfekta för personer som följer en vegetarisk livsstil eller diet. Påsarna är fyllda med färska och läckra grönsaker samt naturliga proteiner från växtriket, vilket gör dem till det perfekta alternativet för den som letar efter hälsosam och välsmakande vegetarisk mat.

HelloFresh familjevänligt kassen

HelloFresh familjevänliga matkassar är perfekta för föräldrar som vill ge sina barn hälsosamma, hemlagade måltider som också är lätta att laga. Påsarna innehåller recept på klassiska rätter som har anpassats för att bli mer barnvänliga, med färska, naturliga ingredienser.

Med familjevänliga matkassar så kan även matlagningen kan vara en rolig och lärorik aktivitet för dina barn.

HelloFresh snabbt och enkelt kassen

HelloFresh snabba och enkla matkassar är perfekta för dem som vill laga en läcker middag, men inte har så mycket tid. Påsarna kommer med förportionerade ingredienser och tydliga steg-för-steg-instruktioner, så att du kan ha en måltid på bordet på mindre än 20 minuter. HelloFresh snabba och enkla matkassar är perfekta för upptagna familjer, par eller alla som vill spara tid i köket.

HelloFresh fisk och grönsaker kassen

HelloFresh erbjuder en intressant kasse kallad ”fisk och grönsaker” som vi inte har sett hos många andra matkasseföretag.

HelloFresh fisk- och grönsakskassar är fyllda med, som ni kan höra på namnet, goda fiskar och grönsaker. Dessa kassar är det perfekta alternativet för pescetarianer, de som vill äta färre kolhydrater, eller för de som helt enkelt vill ha mer fisk i sin kost. Som vanligt levereras dessa matkassar med recept som gör det enkelt att laga läckra måltider på kort tid.

Denna matkasse skulle vi verkligen upskatta om fler företag valde att erbjuda, då fisk är både hälsosammare, samt bättre för miljön, än vad kött vanligtvis är.

HelloFresh världens kök kassen

Här är matkassen som vi oftast väljer när vi köper HelloFresh.

HelloFresh Världens kök-kassen innehåller recept från många olika länder, till exempel Japan, Mexiko och Indien. Du kan prova rätter som japansk Ramen eller mexikanska Tacos – alla gjorda med färska ingredienser och enkla att laga. De har även med kryddor och ingredienser som annars kan vara svåra att få tag på i vanliga butiker, så chansen är stor att du får smaka något nytt.

Världens kök kassen är lite annorlunda än de andra HelloFresh kassarna vi har nämnt då antalet recept du kan få varje vecka ändras från vecka till vecka. Denna kasse är då bättre om du bara vill ha variation på dina middagar, men inte förlita dig helt på HelloFresh kassarna.

HelloFresh premium kassen

Sist, men också minst, har vi premium kassen. Denna kasse innehåller, som ni kanske kan gissa, lite lyxigare maträtter. I den här lådan hittar du risotto, stek och andra delikatesser.

Då denna kasse är till för de mer speciella tillfällena så kan du bara få ett recept per vecka. HelloFresh premium-kasse är alltså perfekt för de speciella tillfällen då du vill göra något lite finare än vanligt.

Hur du börjar använda HelloFresh

Det är extremt enkelt och smidigt att registrera sig och börja använda HelloFresh, du behöver bara följa de här X stegen.

Gå till hemsidan

Gå till HelloFresh.se eller klicka på en av våra knappar på denna sida. Du får då direkt en grön knapp där det står ”Se våra kassar” som du ska kilcka på.

Välj antal portioner och recept

Du kan välja om du vill att varje recept ska vara för två eller fyra portioner, även om du är ensam så tycker vi att två portioner är en bra mängd då du kan äta matresterna till lunch. Du får också välja om du vill ha tre, fyra eller fem recept varje vecka. Om du då väljer två portioner och tre recept per vecka så får du då totalt mat för sex personer varje vecka.

Välj mejl och lösenord

Efter att du har valt hur många portioner du vill ha så kommer du till det fösta riktiga steget i registeringen, och det är att skriva in din mejl och välja ett lösenord. Kom ihåg att använda ett säkert lösenord, so inte HelloFresh123 eller något liknande.

Skriv in din adress

Efter att du har skrivit in din mejl och valt ett lösenord så får du skriva in din adress. Glöm inte att lägga in instruktionerna för hur den ska levereras, utanför villan, eller om du bor i en lägenhet.

Lägg till betalningsmetod

Du måste sen lägga till en betalningsmetod, med HelloFresh så kan du välja Kort, PayPal eller Klarna. OBS. det kommer inte dras några pengar ännu, detta är bara för att reservera dina leveranser.

HelloFresh, eller en annan matkasse?

Nu när du känner till HelloFresh och hur det fungerar ska vi ta en titt på om HelloFresh är bäst för dig, eller om du ska testa en annan matkasse.

HelloFresh eller Linas matkasse

Om du precis har börjat kolla efter en matkasse så är HelloFresh och Linas Matkasse de två som kommit upp flest gånger. Men frågan är då vilken av dem som är bäst för dig.

HelloFresh erbjuder mer variation på de olika kassarna de har, inklusive världens kök kassen och premium kassen. Linas Matkasse har däremot många fler recept, 80 stycken varje vecka istället för 18.

Leveransalternativen är inget som skiljer nämnvärt mellan HelloFresh och Linas Matkasse, de båda levererar till nästan hela Sverige, vilka dagar och tider de kan leverera till just dig måste du ta reda på på deras hemsidor.

Då kommer vi till priset. HelloFresh är det klart billigare alternativet av de här två matkassarna. Som vi nämnde tidigare kostar deras billigaste matkasse 569 kronor, då får du med tre recept för två personer, vilket är ett portionspris på 94,83 kronor. Vi kommer inte sockra till det, detta är dyrt för en måltid, men det är ändå billigare än Linas Matkasse. Den billigaste matkassen du kan köpa hos Linas Matkasse kostar 659 kronor, även den med 3 recept för 2 personer, priset per portion är då hela 109.83 kronor.

Kollar vi istället på kassarna med det billigaste portionspriset så vinner fortfarande HelloFresh med ett portionspris på 49.45 kronor jämfört med 54.95 kronor för Linas Matkasse.

Andra alternativ

Det finns flera andra matkassar som kanske är bättre för just dig, även om de inte är lika bra i helhet som HelloFresh. Middagsfrid kan exempelvis vara ett bra komplement då de erbjuder mellis och fruktkassar. Dessa kostar bara 150 kronor per vecka, så som sagt, du kan ha dessa kassar samtidigt som du använder HelloFresh. Deras billigaste riktiga matkasse kostar 569 kronor per vecka med ett portionspris på 94.83, vilket är samma som HelloFresh. Billigaste portionspriset är istället 47.95 kronor, vilket är lite billigare än HelloFresh.

Det sista alternativet vi kommer att ta upp är BetterFeast som kostar 599 kronor per vecka vilket är 99.83 per portion. Billigaste portionen är 54.92, lite dyrare än HelloFresh, men du får då med hela 25 portioner istället för 20.

Alla priser vi har har nämnt är standardpriserna med frakten inräknad, men vi har inte tagit hänsyn till eventuella rabatter som nya kunder får.

Är HelloFresh värt det? 

Nu när vi har gått igenom nästan allt om HelloFresh är det dags att ta upp den viktigaste frågan: Är HelloFresh värt det? Vi tycker det! Här är tre anledningar till varför vi tror att familjer kommer att älska HelloFresh.

1. Du sparar tid

Med HelloFresh behöver du inte planera menyer eller handla mat – allt du behöver levereras direkt till din dörr. Och eftersom alla ingredienser är förportionerade och hackade i förväg är det väldigt lite förberedelsearbete som krävs. Det innebär mer tid för att njuta av middagen med familjen i stället för att slava över en het spis.

2. Du sparar pengar.

När du använder HelloFresh behöver du inte köpa extra ingredienser som du bara kommer att använda en eller två gånger eftersom allt är portionerat för det specifika receptet. Det betyder att det inte längre finns några halvt använda mjölpåsar eller öppna behållare med kycklingbuljong som tar upp plats i ditt skafferi (och som i slutändan går till spillo).

3. Det är hälsosamt (och roligt!).

Med HelloFresh är de kvällar borta då pizzabud eller snabbmat var ditt enda alternativ eftersom du inte hade tid att laga mat. Istället kan du njuta av färska, hälsosamma måltider gjorda med kvalitetsingredienser – måltider som är lika läckra som de är näringsrika! Dessutom kan det vara roligt att laga mat när någon annan har gjort allt det hårda arbetet åt dig! 

4. Dina barn kan lära sig laga mat

En av de bästa sakerna med HelloFresh är att det ger barnen möjlighet att lära sig laga mat. Med lättförståeliga recept och alla ingredienser som ingår är matlagning med HelloFresh ett utmärkt sätt för barnen att utveckla sina kulinariska färdigheter. Och vem vet – kanske har du en framtida kock i dina händer!

Slutsats

Om du inte har mycket tid eller energi att laga mat från grunden, rekommenderar vi starkt att du provar HelloFresh. Med HelloFresh kan du välja mellan olika recept varje vecka och alla ingredienser levereras direkt till din dörr. Maten är utsökt och det är så skönt att slippa oroa sig för att handla mat eller mäta upp ingredienser. Dessutom tar måltiderna bara cirka 30 minuter att laga! Ge HelloFresh ett försök idag – du kommer inte att bli besviken.